Boogschieten / Kruisboog

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Vroeger was de boog een jacht- en oorlogswapen, maar tegenwoordig is boogschieten vooral een concentratiesport. In onze oude monumentale schuur (1759) staan de blazoenen al opgesteld. Je waant je in vroegere tijden. Een instructeur legt de techniek van het boogschieten uit. Dan is het tijd om te oefenen. We sluiten af met een wedstrijdje. Boogschieten is geschikt voor deelnemers van 8-80 jaar. Voor kinderen jonger dan 12 jaar hebben we speciale kinderbogen.

Kruisboogschieten is een geheel andere ervaring. Dankzij het mechanisme is het anders dan boogschieten. Je hebt geen controle over de snelheid, maar wel over de richting van de pijl. Richten is enorm belangrijk bij kruisboogschieten. Eenmaal gericht schiet je de pijl met een enorme snelheid richting jouw doel. Deelname vanaf 18 jaar. Kruisboogschieten blijft een belevenis om mee te maken!

Boogschieten en Kruisboogschieten komen als onderdeel in veel van onze programma’s en arrangementen voor maar zijn ook apart als activiteit te boeken.

Periode: maart t/m december

Arrangementen met Boogschieten en Kruisboogschieten:

[Download Brochure]